Oklahoma
0

VIDEO / Došla gola na aerodrom i dok su je pretresli zakasnila na avion

Sarajevo-x.com
Amerikanki Tammy Banovac su strašno smetale dugotrajne i naporne procedure detaljnog provjeravanja i pretresanja na aerodromima, tako da je odlučila na aerodrom u Oklahomi doći samo u grudnjaku i gaćicama.

Prije nekoliko sedmica Tammy Banovac, koja je nepokretna, satima su pretresali na aerodromu u Oklahomi, zbog čega se ona požalila kazavši za tamošnji lokalni list da se osjećala veoma neugodno tokom pregledanja.

Željela je Amerikanka sada izbjeći svu tu proceduru i neugodnosti, pa je na aerodrom došla u gaćicama i grudnjaku. Međutim, baš tada su je službenici osiguranja zadržali.

Navodno, 52-godišnjakinja je odbijala proći kroz detektor metala, a na njenim kolicima otkriveni su tragovi nitrata koji se može koristiti za spravljanje eksploziva.

Banovac je istakla da koristi mnoge lijekove, a i nedavno je bila u lovu tako da je to vjerovatno razlog zbog kojeg se tragovi nitrata nalaze na kolicima.

Međutim, Amerikanka je detaljno ispitivana, zbog čega je zakasnila na let. Nakon što su je ispitali i pustili kući Banovac je odlučila da neće odustati.

Već sutradan (četvrtak) ponovo se zaputila na aerodrom u gaćicama i grudnjaku, a kako nije pronađeno ništa sumnjivo dozvoljeno joj je da se ukrca na let za Phoenix.