{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dobri Samarićanin građanima ostavlja novac u koverti

S
Sarajevo-x.com
2.3.2012. u 16:17
0
16
Dobri Samarićanin građanima ostavlja novac u koverti
0
Dobri Samarićanin građanima ostavlja novac u koverti
Da dobrih ljudi još ima, dokazuje dobri Samarićanin iz njemačkog grada Braunschweiga. Nije poznato ko je on, ali o njegovim djelima priča cijeli svijet. Naime, on siromašnima, bolesnima i osobama u nevolji pomaže ostavljajući im do 10.000 eura u koverti.
Zvuči kao bajka, ali nije. Nepoznati dobročinitelj osobama kojima je potrebna pomoć, u sandučiću ili ispod vrata ostavlja koverte sa do 10.000 eura, koliko je prema zakonu u Njemačkoj neoporezivi maksimum. Do sada je donirao oko 200.000 eura, objavili su njemački mediji.

Misteriozni dobročinitelj je novac počeo ostavljati u novembru, nakon priče objavljene u lokalnom listu Braunschweiger Zeitung o stanovniku koji je opljačkan.

Najprije je dobri Samarićanin njemu ostavio kovertu sa 500 eura u kojoj je priložio i kopiju članka. Od tada nepoznati filantrop novac ostavlja svima koji su u nevolji - starim osobama, dječijim vrtićima, biblioteci, muzeju, narodnoj kuhinji, siromašnima...

Nedavno je ispod otirača lokalnog hospicija ostavio kovertu u kojoj je bilo 10.000 eura.

Identitet dobrog Samarićanina nikome nije poznat. Jedni tvrde da je kriminalac koji se pokušava riješti ilegalno stečenog novca, dok drugi smatraju da je bogataš kojem nije ostalo još mnogo od života.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: