Zanimljivosti
1

Djevojke u bikinijima rade u kineskim internet kafeima

Klix.ba
Internet kafei u Kini sve češće zapošljavaju djevojke u bikinijima koje sjede sa muškim gostima, posebno sa "geekovima" i tako ih podsjećaju na stvarni svijet.

Za posao su posebno zainteresirane studentice, čiji je posao da sjede i razgovaraju sa gostima internet kafea. Vlasnik Playboy Bunny internet kafea u kineskomgradu Taizhouu, Zhu Ludi, smatra da to nije loša ideja, ali ima i kritičara, koji to žele spriječiti.

"Nema ništa loše u tome. Kada uđete u neki internet kafe, tu sjede većinom muškarci. Mislim da ova ideja unosi balans, a također sprečava muškarce da postanu opsjednuti virtuelnim svijetom. Želim ih podsjetiti da postoji i stvarni svijet. Ohrabrujem ih da djevojku počaste pićem, da porazgovaraju, a ne da sve vrijeme provedu i virtuelnom svijetu", izjavio je Zhu.

"Kada igrate igrice na internetu mnogo je ljepše kada neko sjedi pored vas i razgovara s vama. Ukoliko je to lijepa djevojka, to je još bolje", rekao je gost kafea Lei Sung.

"Ne znam zbog čega se stvara problem. Ne radimo potpuno gole, niti radimo nešto nedolično. Samo razgovaramo. Ovo je interesantan posao, bolji od ostalih koje studenti rade. Upoznajem pristojne mladiće u ugodnom okruženju i plaćena sam za to", izjavila je zaposlenica kafea Bo Chia.