Sve za djecu
276

Djevojka Zorro uljepšala dan najmlađim pacijentima u klinici Kasindo

Piše: E. A.
Fočanka Jelena Simović iznenadila je pacijente Pedijatrijske klinike Kasindo u Istočnom Sarajevu kada je maskirana u djevojku Zorro stigla sa poklonima za najmlađe. Tako je uspjela obradovati i nasmijati male pacijente i pokloniti im nekoliko nezaboravnih sati u tmurnoj svakodnevnici.

"Ideja se rodila dok sam bila na poslu i u moru obaveza. U glavi mi se počela vrtiti misao da sam prije nekoliko mjeseci kupila masku i da je vrijeme da je iskoristim na pravi način. Imala sam želju da nečim usrećim druge. A obzirom da ne volim da planiram, odmah sam krenula u akciju. Pozvala sam doktoricu Ninu iz Doma zdravlja, a potom i načelnicu Pedijatrijske klinike Kasindo koja je sa velikom radošću dala odobrenje. Mogla sam početi misiju, kući sam se maskirala u djevojku Zorro, nabavila mač, masku, crvene trake, kupila sam slatkiše, bojice, blokove i bojanke i zaputila se u bolnicu. Na putu do bolnice je bilo zanimljivo. Neki ljudi su slikali, drugi se smijali, a bilo je onih i koji su se malo preplašili", priča za Klix.ba Jelena Simović.

Tako je djevojka poznata kao "fočanska vučica" po ko zna koji put na svoj neobičan način nekoga obradovala. Mališani su uživali.

"Igrali smo se, jedni drugima smo uljepšali dan, recitovali pjesmice, crtali proljeće, rješavali zagonetke, bojili super junake. Njihova radost mi je ispunila srce, jer zamislite njih u bolničkim sobama i trenutak kad se bar na sat vremena sve pretvori u bajku", priča Jelena.

Dodaje da je ovim činom obradovala ne samo djecu već i svoju mamu, nakon što joj je prepričavala događaje iz klinike.

"Mama me pitala šta je bio povod za sve ovo, a ja kažem dječiji osmjeh i prekrasan osjećaj poslije toga. Planiran posjetiti i druge pedijatrijske klinike, naravno ako mi to ljekari dozvole. Bit će mi zadovoljstvo", kaže Simović.