Spektakularno
65

Djevojka slučajno snimila nevjerovatan prizor na noćnom nebu, pišu joj: Najbolji video svih vremena

D. J.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Svjetlucavi fragment kometa prije nekoliko dana iznenada je osvijetlio nebo iznad nekih dijelova Španjolske i Portugala, a ovaj prekrasan prizor izgledao je kao scena iz filma.

Iako prelijetanje kometa nije najavljeno, mnogi su slučajno uspjeli snimiti ovaj jedinstveni trenutak, a internet su preplavile stotine snimaka.

Jedan od videa, koji je snimila mlada djevojka iz Portugala Mila Refacho, postao je viralan i u samo nekoliko dana skupio je, na raznim platformama, skoro 100 miliona pregleda.

"Ovo je najbolji video svih vremena", "Ti si najsretnija osoba na svijetu", "Kakav spektakl", "Nevjerovatno je da si ovako uspjela snimiti meteor", "Zavidim ti", "Ovaj video će te proslaviti", samo su neki od komentara ispod snimke koja se ne prestaje dijeliti internetom.

Inače, procijenjeno je da je komet letio iznad Španjolske i Portugala brzinom od 45 km u sekundi prije nego što je izgorio iznad Atlantika.

Na svim objavljenim snimkama se vidi kako komet velikom brzinom prolazi noćnim nebom i osvjetljuje ga intenzivnim plavim i zelenim svjetlucavim bojama.