Twitter čudo
29

Djevojčice koje su se srele na brodu 2006. ponovo se povezale nakon 12 godina

Klix.ba
Fotografija: Twitter
Fotografija: Twitter
Brianna i Heidi su se kao male srele na brodiću na Havajima, te su se tu večer družile i zabavljale, a sve su to ovjekovječile fotografijom. 12 godina kasnije, Brianna je odlučila pronaći Heidi te ju je potražila preko Twittera i pronašla samo 12 sati poslije.

Brianna je čuvala fotografiju koju su tu večer uslikali njeni roditelji, te je odlučila pokušati pronaći svoju prijateljicu nakon nekoliko godina.

Sliku je objavila na svom Twitter profilu uz molbu da se javi neko ko zna Heidi, ili da ritvitaju objavu kako bi je Heidi vidjela. Samo 12 sati poslije, Heidi se javila uz fotografiju na kojoj drži sliku sebe sa porodicom kad je bila mala.

Fotografija: Twitter
Fotografija: Twitter

"Mislim da na ovom brodiću tada nije bilo puno djece pa smo se ona i ja odmah povezale i družile cijelo večer. Prije nekoliko dana sam listala stare slike i vidjela je, te sam se zapitala da li ju je moguće pronaći preko Twittera", rekla je devetnaestogodišnja Brianna.

Fotografija: Twitter
Fotografija: Twitter

Brianna je bila šokirana kada je vidjela koliko je efektivan njen način traženja preko interneta, te ju je iznenadilo koliko su se drugi ljudi povezali da joj pomognu u potrazi.

"Brzo smo se povezale i pričale o školi i svemu ostalom, oduševljena sam", rekla je Brianna.

Svi koji su upratili susret na Twitteru su postavili pitanje o susretu lice u lice, ali djevojke su izjavile kako se to neće desiti u skorije vrijeme zbog finansijskih problema. Twitter publika ih je forsirala da smisle način, te je Brianna otvorila račun na koji je moguće donirati novac za kartu do njene prijateljice.

Ova priča je inspirisala mnoge druge da potraže svoje prijatelje iz djetinstva na internetu, tražeč