Nezasitno dijete
0

Djevojčica metar visoka ima 76 kilograma

Sarajevo-x.com
Petogodišnja djevojčica Suman Khatun iz Indije ima problema s hormonima i uvijek je gladna, a doktori strahuju da bi se tolikim količinama hrane doslovno mogla ubiti.

U samo jednoj sedmici, ona pojede preko deset kilograma riže, 24 jajeta, šest litara mlijeka i pet kilograma krompira, a glad je često natjera da hranu potraži kod susjeda u selu Metiala.

Zarađujući svega deset dolara sedmično, njeni roditelji su doslovno bankrotirali i ne mogu dovoljno nahraniti svoju kći od 76 kilograma, a koja je visoka svega metar.

"Mi ne možemo od novca koji zarađujemo prehraniti sebe, kao ni naše drugo dvoje djece", kaže njena majka, 33-godišnja Belly Bibi. "Kad nije sita, onda počne plakati, galamiti, vrištati, pa čak nas i gađati kamenjem. Dajemo joj šest obroka dvevno, od kojih su dva obilna ručka, ali njoj nikad nije dovoljno".

Kako je roditelji ne mogu prehraniti, njeni susjedi svakodnevno očekuju trenutak kad će im Suman zakucati na vrata.

"Svaki dan mi otvaramo vrata nasmijanoj Suman. Ona dolazi igrati se s našom kćerkom, ali uvijek na kraju traži kekse ili hljeb. To nama nije problem, ali njenim roditeljima sigurno jeste", kaže susjed Faruq Khan.

Zbog iznimno velikih troškova i velikog apetita djevojčice Suman njeni roditelji nemaju novca za put u Calcuttu, gdje su namjeravali otići liječniku koji je trebao riješiti njihove probleme, piše Daily Telegraph.