Neobična bolest
0

Djevojčica koja se stalno smije

Sarajevo-x.com
Djevojčica Ebony Johnson ima neodoljiv osmijeh koji nikad ne silazi s lica, no razlog je ustvari rijetka genetska bolest četverogodišnje Britanke.

Angelmanov sindrom, bolest poznatija pod imenom "sindrom lutkinog lica" jedna je od najrjeđih genetskih bolesti na svijetu karakteristična po tome što oboljeli stalno imaju osmijeh na licu.

Iako četverogodišnja djevojčica, Ebony još nosi pelene, te ne može pričati. Prije dvije godine Ebony je zamalo umrla jer su doktori previdjeli tešku upalu pluća.

"Doimala se jako sretnom. Niko nije primjetio da je nešto boli", rekla je djevojčicina majka Trudy Johnson. "Bila sam očajna kad sam saznala da moje dijete ima tu bolest, ali danas sam sretna jer je ona dijete koje je stalno sretno i koje nikad neće odrasti".

Angelmanov sindrom je urođena bolest koju karakteriše teška mentalna retardacija i neuromišićne deformacije od kojih su najčešće osjećaj sreće, razvučena usta u osmijeh, te napadi smijeha.

Od ove bolesti oboli jedan od 10.000 ljudi na svijetu, a popularni glumac Colin Farrel je prije nekog vremena otkrio da njegov sin James ima ovu rijetku bolest.