Izvela himnu Ukrajine
215

Djevojčica koja je oduševila pjesmom u skloništu nastupila pred prepunim stadionom u Poljskoj

I. B.
Djevojčica je prvenstveno oduševila svojom pjesmicom u skloništu (Foto: ITV)
Djevojčica je prvenstveno oduševila svojom pjesmicom u skloništu (Foto: ITV)
Djevojčica Amelia koja je ranije ovog mjeseca dirnula javnost snimkom gdje u skloništu u Ukrajini pjeva pjesmicu iz crtića "Frozen" jučer je nastupila na humanitarnom koncertu pred prepunim stadionom u Poljskoj, a tom prilikom izvela je himnu Ukrajine.
Amelia je nastupila u nacionalnoj odori svoje zemlje pred nekoliko desetina hiljada ljudi, a stadion u Lodzu obasjala su svjetla lampica podignutih u znak podrške djevojčici, ali i napadnutoj zemlji.
Inače, koncert pod nazivom "Together with Ukraine" organizovan je u u svrhe prikupljanja pomoći Ukrajini, a na istom su nastupila neka od najvećih imena Ukrajine i Poljske.

Nakon što je provela dane pod zemljom, ova 7-godišnjakinja je uspjela pobjeći iz Ukrajine zajedno sa svojom bakom i bratom Mišom, dok su njeni roditelji ostali u Kijevu.

Svoju verziju pjesme "Let It Go", Amelia je otpjevala u skloništu koje je dijelila sa ostalim ljudima, a njen snimak ubrzo je osvanuo na internetu i dirnuo ljude širom svijeta.

Ova 7-godišnjakinja tada je izjavila kako želi postati pjevačica, a njena majka rekla je za svoju kćerku kako je ona "glas sve djece u Ukrajini".

"Veoma mi je drago što je cijeli svijet čuo moju kćerku", rekla je pa dodala: "Pjevala je kao glas sve djece Ukrajine. Nadamo se da ćemo se čuti u svim dijelovima svijeta."

Dosad, njena izvedba broji preko 16 miliona pregleda.