{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djed Mraz dobije 6 miliona pisama godišnje

S
19.12.2007. u 11:48
0
0
Djed Mraz dobije 6 miliona pisama godišnje
0
Djed Mraz dobije 6 miliona pisama godišnje
Foto: AP
Djed Mraz ove godine dobit će najmanje šest miliona pisama iz svih dijelova svijeta, tvrdi Međunarodna unija pošta. Samo pošte SAD-a godišnje zaprime oko miliona pisama upućenih Djeda Mrazu sa brojnim željama.
Iz Međunarodne unije pošta kažu da u 20 zemalja svijeta pošte za vrijeme božićnih blagdana upošljavaju honorarne radnike koji će odgovarati na pisma upućena Djeda Mrazu na Sjeverni pol, a koja bi inače, naravno, morala ostati neisporučena.

"Nije važno gdje Djeda Mraz tačno živi, on je očito svuda oko nas“, smatraju u Međunarodnoj uniji pošta.

Finska za koju se vjeruje da je stvarni dom Djeda Mraza, dobije najveći broj pisama od djece iz 150 različitih zemalja svijeta. Stoga je Finska jedna od zemalja koja upošljava ljude kako bi odgovarali na želje upućene Djeda Mrazu, izvještava AP.

Kanadska pošta odgovara djeci na 26 različitih jezika, a Deutsche Post piše na 16 različitih jezika odgovore na adrese širom svijeta.

"Pošte u SAD-u od 1912. godine odgovaraju na pisma upućena Djeda Mrazu. Imamo saradnike , dobrovoljce, vjernike koji su voljni svake godine odgovarati na dječije želje iz cijelog svijeta“, kazao je Larry Dozier, glasnogovornik međunarodne unije pošta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: