Australija
0

Dječak ubijao reptile i njima hranio krokodila

FENA
Sedmogodišnjak je snimljen kako divlja po popularnom zoološkom vrtu u Australiji, ubijajući rijetke reptile i hraneći krokodila živim primjercima.

Snimak sa sigurnosnih kamera Centra za reptile u Alice Springsu prikazuje dječaka kako se smije dok ubija ukupno 13 životinja, javio je BBC.

Tokom polusatnog divljanja, on je viđen kako baca životinje preko sigurnosne ograde u krokodilovo boravište.

Zvaničnici zoološkog vrta opisali su dječakove akcije kao "nevjerovatne".

Oni razmatrajuu da tuže roditelje pošto je dječak premlad za krivično gonjenje.

Napad se desio u srijedu ujutro po lokalnom vremenu nakon što je dječak ušao u zoološki vrt preskačući sigurnosnu ogradu i izbjegavajući senzorske alarme.

Tokom narednih pola sata on je pretukao kamenom neke od životinja do smrti i bacio ostale preko dvije ograde koje okružuju krokodilovo boravište.

U jednom momentu je pokušao da preskoči vanjsku ogradu kako bi došao do "Terryja", 3,3 metra dugačkog slanovodnog krokodila.

Kornjača, četiri zapadna guštera plavog jezika, dva "bradata guštera", dva bodljikava guštera i 20-godišnja iguana ubijeni su, između ostalih životinja.

Direktor zoološkog vrta Rex Neindorf izjavio je da su mnoge od tih životinja iz rijetkih vrsta i da će biti teško zamijeniti ih.

"Činjenica da sedmogodišnjak može napraviti toliki štetu u tako kratkom vremenu je nevjerovatna", izjavio je on novinskoj agenciji Reuters.

Neindorf je izjavio da je dječak "odbijao da govori" dok ga je ispitivala policija.

Pošto djeca ispod deset godina života ne mogu da se smatraju odgovornim za svoje akcije na Sjevernoj teritoriji, zoološki vrt će nastojati da pokrene akciju protiv roditelja.

"Mi ćemo pokušati tužiti roditelje koji su trebali imati kontrolu nad njim u to vrijeme", kazao je on.