Nezgoda u Turskoj - video
0

Dječak preživio siloviti udar automobila

Sarajevo-x.com
Muhammet Dirlik, četverogodišnji dječak iz Turske za dlaku je izbjegao smrt nakon što je jedan poludjeli vozač autom preskakao betonsko stepenište, piše Telegraph.

Muhammet Dirlik iz turskog grada Sanliurfa koji se igrao na betonskim stepenicama u pješačkoj zoni zamalo je poginuo kad je na njega velikom brzinom naletio vozač koji je iz nepoznatih razloga pokušao automobilom preskočiti stepenice.

Cijeli događaj su zabilježile i obližnje sigurnosne kamere, a dječakov otac koji je također bio u blizini nije ni shvatio šta se događa.

'Čuo sam zvuk lomljave i automatski se okrenuo da vidim gdje mi je sin. Ležao je na ulici u šoku, ali je brzo ustao te smo mislili da plače od straha. No, poslije smo otkrili da ga je auto ipak udarilo, no srećom udarac nije bio jak. Mislim da je prava sreća što moj sin preživio ovu nezgodu', izjavio je Ibrahim Dirlik,

U momentu kad je auto 'poletjelo' preko stepenica, ispred se nalazio još jedan stariji dječak, no on je vidio auto te je također za dlaku izbjegao smrt.

Neoprezni vozač izjavio je da je na ulici pokušao izbjeći psa, te da je automatski krenuo ka stepenicama ne misleći povrijediti nikoga.