Potez velikana
236

Dječak koji je slučajno pregazio pile oduševio cijeli svijet

Klix.ba
Dobio nagradu za dobro djelo
Dobio nagradu za dobro djelo
Dječak iz Indije osvojio je svijet dječijom nevinošću i ljubavlju prema životinjama. Naime, šestogodišnji Derek C Lalchhanhima iz Sairanga postao je prava atrakcija na internetu nakon što je pokušao pomoći piletu koje je slučajno pregazio biciklom.

Naime, na Facebooku se pojavio post na kojem šestogodišnjak s piletom i novcem u ruci u bolnici očajnički traži pomoć za pile. Ovaj post je za kratko vrijeme prikupio više od 120 hiljada lajkova i više od 10.000 komentara.

"Ovaj mali dječak slučajno je svojim biciklom pregazio susjedovo pile. Uzeo je pile, otrčao u najbližu bolnicu i budući da je sa sobom ponio sav novac koji ima zatražio pomoć i zamolio ljekara da spasi pile", napisala je medicinska sestra Sanga Says koja je i objavila ovaj post na Facebooku.

Dodala je i da dječak nije shvatio da je pile mrtvo te je molio roditelje da ga odvedu u bolnicu da ga spase. Na Facebooku je Derekov čin osvojio mnoga srca, a kako se ova vijest brzo proširila u javnosti, njegova škola je odlučila da mu dodijeli nagradu i priznanje.

I njegovi roditelji bili su iznenađeni njegovom suosjećajnom reakcijom. Njegov otac, koji je policajac, kazao je kako je Derek uvijek bio poseban dječak.