|

Dječak koji boluje od leukemije pisao Djeda Mrazu: Za Božić želim kovrdžavu kosu

Dječak koji boluje od leukemije pisao Djeda Mrazu: Za Božić želim kovrdžavu kosu
370
Klix.ba
23.12.2018. u 17:40
30
komentara
370

dijeljenja
Dječak koji boluje od leukemije pisao Djeda Mrazu: Za Božić želim kovrdžavu kosu Foto: Daily Mail
Četverogodišnji dječak iz Velike Britanije Zac Oliver koji boluje od leukemije odlučio je pisati pismo Djeda Mrazu. Budući da je Zac mali te da još uvijek ne zna pisati zamolio je mamu da mu pomogne u pisanju pisma.
Kada je njegova mama Hannah sjela do njega da mu pomogne napisati pismo nije znala da li da se smije ili da plače, piše Daily Mail.

Naime jedna od stavki koje je Zac poželio bila je nova kosa, budući da je zbog hemoterapija izgubio kosu.

"Dragi Djede, nadam se da si dobro. Mama mi je rekla da ti kažem da sam bio dobar dječak pa sam želio da te zamolim da mi za ovaj Božić doneseš dinosaure, PAW Patrol, i kosu i ako možeš da je učiniš da bude kovrdžava", napisao je mali Zac.

Foto: Daily Mail Foto: Daily Mail


Ovo pismo dirnulo je ljude širom svijeta, a Zac iako ima teško djetinjstvo i prolazi kroz bolest koju ne zaslužuje niti jedno dijete se ne žali. Od maja mjeseca kako mu je dijagnosticirana ova bolest trudi se da bude pozitivan i nasmijan.

Obožava gledati animirani tv show o štencima superherojima PAW Patrol i praviti vlastitie božićne čestitke. Jednu četitku koju je napravio, s otiskom crvene ruke posvetio je ljudima koji su mu pomogli da prikupi novac za novu vrstu terapije za oboljele od leukemije.

Foto: Daily Mail Foto: Daily Mail


Ta bi mu terapija šanse za preživljavanje trebala dići s 25 posto na 60 posto posto.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...