{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca se ponašaju poput štetočina

F
18.11.2008. u 09:27
0
0
Djeca se ponašaju poput štetočina
0
Djeca se ponašaju poput štetočina
Britanci smatraju da se današnja djeca ponašaju poput životinja i štetočina, rezultati su istraživanja javnog mišljenja koje je provela humanitarna organizacija Barnardo's.
Više od 50 posto Britanaca smatra da se djeca u toj zemlji počinju ponašati poput životinja, a mnogi među njima vjeruju da oni s vremenom postaju opasni za vlastite vršnjake i da predstavljaju opasnost i za odrasle.

U priopćenju organizacije Barnardo's stoji kako su ih rezultati prilično šokirali te da su pokazali uznemirujući stupanj netolerancije prema djeci.

"Porazno je da se riječi 'životinje, 'divljaci', 'štetočine' i tomu slični, gotovo svakodnevno koriste kada je se govori o djeci", smatra direktor Bernardo'sa, Marin Narey. "Porazno je i to da ovdje nije riječ o mišljenju odraslih o manjem broju djece. naše istraživanje predstavlja javno mišljenje o djeci općenito", kaže Narey.

U zadnjih nekoliko godina zbog sve češćih incidenata, nasilja i asocijalnog ponašanja djece i mladih, briga o njihovu ponašanju postupno se pretvara u sve ozbiljnije političko pitanje, smatraju Britanci.

Jedan od najšokantnijih primjera koje Britanci spominju, ubojstvo je oca troje djece Garryja Newlovea, kojega su u siječnju, nakon što ih je opomenuo, nasmrt pretukla trojica tinejdžera.

U međuvremenu je broj tinejdžera koje su ubili njihovi vršnjaci ili onih koji su počinili samoubojstvo porastao.

Na londonskim je ulicama samo tijekom ove godine nasilnom smrću umrlo 28 mladih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: