Velika Britanija
0

Djeca se ponašaju poput štetočina

FENA
Britanci smatraju da se današnja djeca ponašaju poput životinja i štetočina, rezultati su istraživanja javnog mišljenja koje je provela humanitarna organizacija Barnardo's.

Više od 50 posto Britanaca smatra da se djeca u toj zemlji počinju ponašati poput životinja, a mnogi među njima vjeruju da oni s vremenom postaju opasni za vlastite vršnjake i da predstavljaju opasnost i za odrasle.

U priopćenju organizacije Barnardo's stoji kako su ih rezultati prilično šokirali te da su pokazali uznemirujući stupanj netolerancije prema djeci.

"Porazno je da se riječi 'životinje, 'divljaci', 'štetočine' i tomu slični, gotovo svakodnevno koriste kada je se govori o djeci", smatra direktor Bernardo'sa, Marin Narey. "Porazno je i to da ovdje nije riječ o mišljenju odraslih o manjem broju djece. naše istraživanje predstavlja javno mišljenje o djeci općenito", kaže Narey.

U zadnjih nekoliko godina zbog sve češćih incidenata, nasilja i asocijalnog ponašanja djece i mladih, briga o njihovu ponašanju postupno se pretvara u sve ozbiljnije političko pitanje, smatraju Britanci.

Jedan od najšokantnijih primjera koje Britanci spominju, ubojstvo je oca troje djece Garryja Newlovea, kojega su u siječnju, nakon što ih je opomenuo, nasmrt pretukla trojica tinejdžera.

U međuvremenu je broj tinejdžera koje su ubili njihovi vršnjaci ili onih koji su počinili samoubojstvo porastao.

Na londonskim je ulicama samo tijekom ove godine nasilnom smrću umrlo 28 mladih.