Njemačka
0

Djeca pobjegla od kuće da se vjenčaju u Africi

Sarajevo-x.com
Jedan zaljubljeni par u Njemačkoj policija je morala spriječiti da otputuju u Afriku i tamo se ožene. Policija inače ne bi morala intervenirati u ovim slučajevima, da se nije radilo o šestogodišnjaku i petogodišnjakinji koji su pobjegli od kuće da bi se vjenčali.

Troje djece u njemačkom gradu Hanoveru šokiralo je roditelje i policiju kad su se ujutro iskrali iz kuće i krenuli na željezničku stanicu sa željom da otputuju u Afriku te da se dvoje od njih ožene 'tamo gdje je toplo', prenosi AFP.

Naime, 'zaljubljeni par' Mika i Anna Lena su nakon zajedničkog novogodišnjeg slavlja, dok su im roditelji spavali, pokupili kupaće kostime i sunčane naočale, te pozvali i sedmogodišnju Anna Leninu sestru da krene s njima da bi im bila kuma.

Ideja za bijeg se rodila nakon što je šestogodišnji Mika djevojčicama pričao kakvo je krasno ljeto imao u Italiji gdje je s roditeljima išao na odmor, no ovaj put vesela trojka se odlučila za Afriku.

Policiju su pozvali ljudi s stanice koji su primjetili djecu kako sama lutaju na novogodišnje jutro.

'Pitali smo ih kuda su krenuli bez novca i karte za voz, a oni su zatim ispričali svoj plan o putu u Afriku i vjenčanju', rekao je jedan od policajaca.