Škotska
0

Djeca na plaži pronašla žensku glavu u plastičnoj vrećici

Sarajevo-x.com
Ljudsku glavu, sakrivenu u plastičnoj vrećici, u utorak su slučajno pronašla djeca koja su se igrala na plaži u škotskom gradu Arbroathu, a otprilike 45 metara dalje policijski službenici su kasnije pronašli i ljudsku ruku. Zvanično je potvrđeno da pronađena glava i ruka pripadaju istoj osobi.

Kako saznaje BBC, dvije maloljetne sestre su se igrale na plaži, kada su slučajno otkrile ljudsku glavu ženskog spola. Odmah su otrčale kući, te je njihova majka pozvala policiju.

Glasnogovornica policije je izjavila kako je već u toku procedura identifikacije nepoznate ženske osobe, čiji su glava i ruka pronađeni na obali plaže u Arbroathu. Još uvijek nije poznato da li su dijelovi njenog tijela namjerno ostavljeni na obali ili su ih nanijele morske struje.

Zbog kiše, koja je posljednjih nekoliko dana neprestano padala, forenzičarima će biti vrlo teško, a možda i nemoguće, saznati koliko je dugo glava nepoznate ženske osobe bila u vodi.

Čak je četrdesetak službenika škotske policije uključeno u potragu za dokazima koji bi možda mogli razjasniti šta se tačno dogodilo.

Policija je naglasila da postoji mogućnost pojavljivanja novih dijelova tijela, te da bi djeci privremeno trebao biti zabranjen pristup ovoj lokaciji, u blizini South Streeta.

Ova plaža je inače veoma popularno okupljalište za vlasnike pasa i lokalnu djecu, koja su trenutno na školskom raspustu, povodom uskršnjih praznika.