Zabilježeno u Kini
0

Divovska zmija postala internet senzacija

Sarajevo-x.com
Fotografija koja prikazuje divovsku zmiju dugu skoro 17 metara, koja je pronađena u šumi u Kini, postale je prava internet senzacija. Fotografija je izvorno objavljena na web stranici Peoples Daily, službenom sajtu Komunističke stranke u Kini.

Stranica navodi da je zmija jedna od dvije velike boe koje su radnici pronašli čisteći šumu, kako bi se izgradio put pokraj grada Guiping, u pokrajini Jiangxu.

Radnici su najvjerovatnije probudili zmije koje su bile u blizini dok su pokušali odstraniti veliki nasip zemlje.

"Dok smo kopali, vozač buldožera je primjetio krv na zemlji, a kako smo nastavili kopati, jedna zmija, koja je u međuvremenu ubijena, se pojavila", piše na stranici.

Istovremno, pojavila se i druga ogromna boa sa široko otvorenim ustima. Vozač se paralizirao od straha, dok su drugi radnici pobjegli u bojeći se za svoj život.

Kad su se radnici vratili, zmija je već pobjegla. Radnik na buldožeru jedva je mogao stajati od straha. Na stranici piše da je vozač od traume doživio srčani udar, te da je na putu do bolnice preminuo.

Ubijena zmija je bila duga 16,7 metara, teška 300 kilograma, prenosi Ananova.

No, lokalne vlasti u Guipingu tvrde da su priča i fotografije lažne, jer velike zmije nisu autohtona vrsta na tom području.