{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dirljiva veza terapijskog psa i umirućeg dječaka

17.9.2013. u 18:43
3
10
Dirljiva veza terapijskog psa i umirućeg dječaka
3
Dirljiva veza terapijskog psa i umirućeg dječaka
Casper i Creed
Dječak Creed Campbell proveo je većinu svog kratkog života u bolnici, boreći se protiv bolesti. Zahvaljujući posebnoj vezi koju je formirao sa terapijskim psom Casperom, dječak je uspio steći najboljeg prijatelja i nekoliko sretnih uspomena.
Casper, terapijski pas iz organizacije Canine Assistants, počeo je svoju karijeru u Dječijoj bolnici u Atlanti. Creed je bio jedan od prvih pacijenata s kojima je Casper radio i između njih dvojice se ubrzo formirala snažna veza koja je prevazilazila uobičajene odnose terapijskih pasa i pacijenata. Njih dvojice proveli su bezbrojne sate zajedno.

"Mislim da on nikada Caspera nije posmatrao kao psa", rekao je Creedov otac John.

Njihova veza je bila toliko snažna da je Casper jednom i spasio Creedov život. Creed je bio na rubu smrti i počeo je da se gubi, a Casper mu je stavio šapu na ruku i Creed se povratio.

"Taj pas je upravo spasio vašeg sina", rekla je bolničarka Creedovim roditeljima.

Creedovo zdravlje bilo je sve gore i na proljeće 2012., dječak je izgubio bitku protiv bolesti. Casper je došao u posljednju posjetu, ali je osjetio da njegovog prijatelja više nema.

Malo nakon Creedove smrti, novo leglo štenaca počelo je sa obukom za terapijske pse, Jedno od njih nazvano je Creed, u dječakovu čast.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: