|

Dirljiva priča malog babuna: Majka ga ostavila, on se ne odvaja od plišanog mede

Dirljiva priča malog babuna: Majka ga ostavila, on se ne odvaja od plišanog mede
65
A
Anadolija
16.11.2014. u 14:34
24
komentara
65

dijeljenja
Mladunče babuna koje je majka napustila nakon rođenja u zoološkom vrtu u Gaziantepu postalo je član porodice šefice veterinarske klinike Ozsun Yurt Gunes.
Foto: Anadolija Foto: Anadolija


U jednom od najvećih turskih i evropskih zooloških vrtova u šumi Burc rođen je mali babun kojeg je majka odbacila, a brigu o njemu su preuzeli uposlenici veterinarske klinike.

Nakon završetka radnog dana, šefica klinike Gunes, inače majka dvoje djece, malog babuna nosi kući i brine se o njemu kao o bebi.

Gunes je istakla da je mladunče rođeno prije šest dana i da je njegovo trenutno stanje veoma dobro. Naglasila je da će se o njemu brinuti narednih šest mjeseci, a potom će postati novi stanovnik vrta.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Dodala je da slimpatični babun još nije dobio ime i da će tim povodom biti organizirana licitacija posjetilaca zloškog vrta.

"Babun je poput svake bebe. Noću nas budi pet puta da ga hranimo. Postao je poput naše bebe. Othranila sam dvije bebe, a on mi je treća. Navikli smo se i mnogo vezali za njega", kazala je Gunes.

Naglasivši da su babuni veoma emotivna bića i da bebe spavaju isključivo u zagrljaju majke, Gunes je istakla da je njena devetogodišnja djevojčica malom babunu dala svog plišanog medu i dekice i da se on od mede ne odvaja.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...