Italija
0

Direktor zaposlio 850 članova familije i prijatelja

Sarajevo-x.com
Nedavno je u Rimu otvorena istraga zbog navoda da je u jednoj gradskoj prevozničkoj kompaniji zaposleno čak 850 članova familije i prijatelja bivšeg direktora. Među uposlenicima bila je i atraktivna striptizeta.

Nedavno sprovedena istraga pokazala je da je u jednoj prevozničkoj kompaniji sa sjedištem u Rimu zaposleno čak 850 članova familije i prijatelja bivšeg direktora. Među uposlenicima bila je i atraktivna striptizeta.

Gradonačelnik Rima Gianni Alemanno naredio je istragu nakon što je objavljena informacija da u gradskoj prevozničkoj kompaniji rade braća, sestre, rođaci i prijatelji bivšeg direktora, Adalberta Bertuccija.

Mjesto sekretarice u kompaniji dobila je i atraktivna striptizeta Giulia Pellegrino, koja povremeno radi kao voditeljica na lokalnoj TV stanici.

"Striptizom se bavim povremeno, a položila sam ispit za mjesto sekretarice u kompaniji ATAC. Ne sjećam se kakva su pitanja bila, ali dok su me pozvali i kazali da sam dobila posao, očito je da sam sve znala", kazala je Pellegrino, objasnivši da ona ne vidi problem u tome što radi kao sekretarica.

Na pitanje da li ima ikakve kvalifikacije potrebne za posao koji trenutno obavlja Pellegrino je odgovorila: "Nemam, ali imam školsku diplomu. Zar su potrebne neke kvalifikacije da budete sekretarica?"

Pellegrino je samo jedna od 854 uposlenika koji su dobili posao u kompaniji ATAC u protekle dbije godine, a da pri tome osim porodičnih i prijateljskih veza nemaju nikakve kvalifikacije.

U saopćenju gradonačelnika Rima navodi se da je zatražena istraga i uvid u dokumentaciju kompanije ATAC, kako bi se potvrdili navodi da su zaposleni isključivo članovi familije i prijatelji bivšeg direktora.

"Očekujemo da će prvi izvještaj na stolu biti za 15 dana", navodi se u saopćenju.

Međutim, bivši direktor, Bertucci istakao je kako ništa od navedenog nije tačno, prenio je Daily Telegraph.