Maestro italijanskih korijena
0

VIDEO / Devetogodišnji pizza-majstor čini čuda sa tijestom

Sarajevo-x.com
Johnny Di Palma
Johnny Di Palma
Giovanni Di Palma i njegov sin Johnny prije dvije godine su se preselili iz New Yorka u Atlantu, gdje su otvorili pizzeriju. U svakom pogledu pizzerija odiše italijanskom autentičnošću, odakle njihovi korijeni i potiču. Tradiciju pravljena ovog specijaliteta ostavili su im u nasljedstvo Giovannijevi baka i djed, koji su u Napoliju započeli taj porodični biznis.

Devetogodišnji Johnny ponosan je na svoje korijene i često za sebe kaže da je rođen u Italiji, iako je rođeni Amerikanac. Kad mu je bilo svega četiri godine počeo je da se zanima za pravljenje pizze, što mu je od prvog dana išlo za rukom.

Od tada pa do danas izrastao je u pravog majstora, a na vještinama koje posjeduje pozavidjeli bi mu i neki odrasli. Johnny bi volio da podučava djecu u pravljenju ovog italijanskog specijaliteta, javlja CNN.

Kad ne pravi pizze i ne smišlja nove sosove, onda kao i svaki drugi dječak njegovih godina voli da igra fudbal ili vozi skateboard. Kaže da mu je drugi talenat preskakanje dvije stolice odjednom.