Zanimljivosti
0

Devetogodišnjem studentu dosadno na predavanjima

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Najmlađi student u univerzitetskoj historiju Hong Konga, devetogodišnji March Boedihardjo, započeo je svoj studij prije mjesec na Univerzitetu Baptist. March tvrdi da mu je dosadno na predavanjima i da većinu stvari već zna.

Kolege sa kojima studira su duplo starije od njega, a March nije oduševljen njima jer smatra da nisu dovoljno zainteresovani za predavanja. "Oni samo šute i ne učestvuju u predavanjima. Mislim da ne shvataju baš o čemu se tu govori", kazao je devetogodišnji genije u razgovoru sa novinarima, a prenosi Reuters.

March je u razgovoru sa novinarima također kazao da je uzbuđen što mu je dopušteno da sluša predavanja na Univerzitetu, ali da osjeća da predavanja nisu stimulativna jer većinu stvari već zna.

"Neke stvari koje sada obrađujemo na fakultetu ja sam učio prije godinu ili dvije", objasnio je March. Mali genije se također požalio novinarima jer njegove kolege sa Univerziteta ne žele da se igraju sa njim.

Univerzitet Baptist u Hong Kongu primio je Marcha prije mjesec, a dekanat je za njega razvio poseban nastavni plan koji će ga odvesti do diplome.