Prevozna sredstva
124

Devet milijardera koji voze pristupačne automobile uprkos ogromnom bogatstvu

Klix.ba
Chevrolet Suburban
Chevrolet Suburban
Jedan od pokazatelja statusa u društvu svakako je skupocjen automobil, no, to ne važi za devet svjetskih milijardera.

Bogatstvo Michaela Bloomberga je procijenjeno na 52,1 milijardu dolara, ali on vozi Chevrolet Suburban. Cijena osnovnog modela iznosi 39.200 dolara.

Toyota Prius
Toyota Prius

Suosnivač Googlea Sergey Brin je zaradio 54,2 milijarde dolara, a za vožnju je odabrao Toyotu Prius čiji osnovni model košta 30.920 dolara.

Direktor Alphabeta i suosnivač Googlea Larry Page je odabrao također Toyotu Prius iako je "težak" 55,5 milijardi dolara.

Acura TSC
Acura TSC

Osnivač i direktor Facebooka Mark Zuckerbarg posjeduje bogatstvo koje se procjenjuje na 64,6 milijardi dolara, a vozi Acuru TSX čija se cijena kreće od 30.635 dolara ka više.

Ford Fusion Hybrid
Ford Fusion Hybrid

Bivši čelnik Microsofta Steve Ballmer posjeduje Ford Fusion Hybrid, automobil koji u osnovnoj verziji košta 25.295 dolara. Njegovo bogatstvo je procijenjeno na 41,9 milijardi dolara.

Honda Accord
Honda Accord

Osnivač i predsjednik Amazona Jeff Bezos u "džepu" ima 154,2 milijarde dolara, a u garaži Hondu Accord koja košta 16.995 dolara.

Roewe RX5 (Foto: Klix.ba)
Roewe RX5 (Foto: Klix.ba)

Osnivač i predsjednik Alibaba Grupe Jack Ma je vlasnik SUV-a Roewe RX5, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 38,4 milijarde dolara. SUV košta 15.000 dolara.

Dodge Dakota (Foto: Klix.ba)
Dodge Dakota (Foto: Klix.ba)

Milijarder Jim Walton, osnivač Walmarta, posjeduje Dodge Dakotu, automobil koji košta svega 8.845 dolara, a bogatstvo mu je procijenjeno na 45,2 milijarde dolara.

Mazda B-Series (Foto: Klix.ba)
Mazda B-Series (Foto: Klix.ba)

Najjeftiniji automobil na listi ima suosnivač Microsofta Paul Allen, a to je Mazda B-Series. Cijena osnovnog modela je 7.099 dolara, a Allenovo bogatstvo iznosi 20,1 milijardu dolara.