Zanimljivosti
0

Desetomjesečna beba preživjela pad s osmog sprata u Šangaju

FENA
Pijani čovjek izbacio je svoju desetomjesečnu bebu kroz prozor zgrade u komercijalnoj prijestonici Kine, Šangaju, ali je djevojčica preživjela pad s osmog sprata, javile su novine u petak.

Pad djevojčice očigledno je bio ublažen granama drveća i ona je pala na meko tlo, što je dovelo samo do loma noge, javile su novine Shanghai Daily, prenosi AP.

Njen otac, 26-godišnji stražar Yu Dongrui, odveden je u policijski pritvor i izjavio je da mu je djevojčica ispala iz ruku dok se igrao s njom, pišu novine.

Policija je saopćila da je otac pio alkohol i da se svađao s punicom, javile su novine. Yu je bio u svađi sa suprugom, koja je zatražila razvod u ovoj godini i odselila se u drugi grad, pišu novine.

Prije pada, punica je smjestila djevojčicu u Yuove ruke, tvrdeći kako se neće više brinuti o njoj, i kazala mu da više nije dobrodošao u njenoj kući, pišu novine.

"Yu je ujutro uzeo pilule za spavanje i počeo je piti u popodnevnim satima. Svađa s punicom je počela kada je ona zatražila od njega da napusti njenu kuću", navele su novine izjavu policajca Zonga Yuana.

Bolnica koja je liječila dijete u šangajskom prigradskom kvartu Jiading objavila je da je ono van životne opasnosti.