{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deathbook - da znaju šta radite i na 'onom' svijetu

S
27.7.2009. u 10:32
0
9
Deathbook - da znaju šta radite i na 'onom' svijetu
0
Deathbook - da znaju šta radite i na 'onom' svijetu
Ni smrt nije opravdanje ako ste zaboravili godišnjicu braka, tako bar kažu kreatori brojnih web stranica koje u preporuci imaju istaknutu poruku "Šaljite svojim najmilijima poruke i iz groba".
Da li je u pitanju apsurdno pretjerivanje ili pak koristan potez objašnjava Simon Gilligan, kreator jednog od sličnih profila.

"Profil sadrži stvari kao što su lične poruke supruzi i djeci, te detalji o bankovnim računima, e-mailu, Facebooku", izjavio je za The Times.

Dok ste još živi, u kalendaru označite značajne datume u godini, te tako unaprijed odredite šta napisati tim povodom. Kada web stranica dobije obavijest da ste preminuli, onda počinje rad vašeg profila.

Ostavljanjem posljednje oporuke u virtuelnom svijetu i dalje ostajete u "u kontaktu" sa svojima, javljate im se na određene datume porukama koje ste napisali, te dajete informacije koje im mogu trebati nakon vaše smrti.

Popularnost ovakvih stranica u neočekivanom je porastu, kaže Gilligan koji je u julu pokrenuo isti profil na lastmessagesclub.co.uk.

"Uradio sam to jer sam čuo dosta slučajeva kad ljudi umru i onda bude potrebno mnogo vremena da se dobiju potrebne informacije. Ovako ću olakšati stvari supruzi i djeci", dodao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: