{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


David Blaine će tri dana biti spojen na milion volti

3.10.2012. u 14:29
13
12
David Blaine će tri dana biti spojen na milion volti
13
David Blaine će tri dana biti spojen na milion volti
David Blaine, poznati svjetski iluzionist, se sprema da 72 sata stoji na stubu visokom šest metara, bez hrane i ne spavajući, dok kroz njega bude prolazilo milion volti elektriciteta.
Blaine je ranije preživio 63 sata unutar ledenog bloka, sedmicu dana unutar kovčega i šest sedmica bez hrane unutar staklene kutije iznad rijeke Temze. Njegov naredni performans, koji će moći svi besplatno posmatrati na Manhattanu, a koji počinje u petak navečer, će izgledati kao svojevrsna tortura, jer će prvi put gledaoci biti ti koji diktiraju uslove performansa.

Publika u pristaništu na rijeci Hudson, kao i publika u Londonu, Pekingu, Tokiju i Sidneju, će moći kontrolisati koliko od sedam Teslinih kalema će biti uključeno i na kojem intenzitetu. Cijeli performans će se moći pratiti uživo na YouTubeu.

Blaine će biti zaštićen jednom vrstom srednjovjekovnog oklopa, dizajniranog da služi kao Faradeyjev kavez. Pored metalnog oklopa, Blaine će nositi i metalne čarape i šljem.

"Cijelo tijelo je okruženo statičkim elektricitetom. Ne boli, ali je čudan osjećaj. Ne znam kakav će utjecaj na moj mozak imati trodnevna izloženost toj količini elektromagnetnih sila", rekao je Blaine.

Medicinski i naučni tim će pratiti cijeli performans.

"Svaki od sedam Teslinih kalema može stvoriti milion volti. Niko nikada nije stajao tri dana u takvom okruženju, tako da ne znamo tačno šta će se desiti", rekao je Paul Hoffman, predsjednik Naučnog centra Liberty, koji će postaviti Tesline kaleme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: