Filmsko ime
17

Darth Vader je živ, zdrav i radi kao medicinski tehničar u Tenesiju

Klix.ba
Darth Vader Williamson (Foto: Screenshot)
Darth Vader Williamson (Foto: Screenshot)
Vjerovatno mislite kako je Darth Vader umro u nastavku Star Warsa "Return of the Jedi", ali nije. On je dobro i živi u Tenesiju. Naime, 39-godišnjak imena Darth Vader Williamson nosi ime poznatog lika filmske sage još od 1978., godinu dana nakon što je prikazan prvi dio originalne triologije Star Warsa.

Vader radi kao hirurški tehničar u bolnici St. Francis u prigradskom dijelu Memphisa.

"Kada sam se rodio, mama me željela nazvati Junior, po mom ocu. Međutim, moj otac koji je bio veliki ljubitelj Star Warsa i lika Dartha Vadera, pomislio je kako bi to bilo jedno opako ime za sina", kazo je Vader, prenosi CNN.

S obzirom da je njegova majka bila pod dejstvom anestezije nakon poroda, jednostavno se složila s njim i rekla "može, ok, super". Nedugo nakon toga, kad je Darth Vader Williamson već upisan u knjigu rođenih, majka se pokajala.

Iskaznica Dartha Vadera Williamsona
Iskaznica Dartha Vadera Williamsona

Williamson je ispričao kako nije mnogo volio svoje ime u djetinjstvu. Drugari su ga uvijek zezali, a nastavnici su se kikotali dok su ga prozivali da odgovara.

"Proklinjao sam roditelje zbog toga što su mi dali takvo ime. Ali kasnije, kada sam krenuo u srednju školu, shvatio sam da se djevojkama ustvari sviđalo, pa sam uvidjeo prednost imena Darth Vader", rekao je Williamson.

Međutim, Williamson nikada nije iskorištavao to što nosi ime jednog od najvećih negativaca u historiji. Kaže kako njegove kćerke često "prevrću očima" kada ga neko poredi s likom iz Star Warsa. Jednom ga je zaustavila policija zbog brze vožnje i policajac mu nije želio napisati kaznu jer je bio oduševljen njegovim imenom.

"Neki ljudi me zaustavljaju, traže autograme i žele se fotografisati sa mnom", priča Williamson.

Najveći apsurd je taj što on uopće ne voli Star Wars i zadnji koji je pogledao je "Return of the Jedi" iz 1983. godine. Također, Darth Vader nije njegov najdraži lik iz filma, već je Boba Fett.