Čudo u Velikoj Britaniji
0

Dali joj 12 sati života po rođenju, a ona proslavila 105. rođendan

Sarajevo-x.com
Lillie Arnold dočekala 105. rođendan
Lillie Arnold dočekala 105. rođendan
Kada se rodila Britanka Lillie Arnold doktori su joj dali još samo dvanaest sati života, a u utorak je proslavila svoj 105.rođendan.

Roditelji male Lillie bili su skhrani davne 1906. godine kada im je rečeno da njihova beba neće preživjeti dan, ali, doktori su grdno pogriješiili. "Bila sam tako slaba da su mi doktori dali samo pola dana života, pitam se šta bi doktori rekli da me vide sad", rekla je Arnold za britanski list Daily Mail.

Dodala je da dugovječan život mogu ostvariti svi ukoliko žive zdravim životom, ne piju alkohol i kao i ona žive pored okeana ili bar vode. "Ona je nevjerovatna. Uvijek je bila dobrog zdravlja, ne mogu da se sjetim da je ikad bila bolesna. Ona je tako jaka i inspiracija je mnogima. Drugi član naše porodice živio je do svoje 102. godine, izgleda da imamo gene zbog kojih možemo živjeti dugo", rekla je Lilliena nećakinja Sylvia Roberts.

Iako je Arnold slijepa, ona je svakodnevno zauzeta pletenjem za dječije prihvatilište Barnado's za koje je prikupila hiljade funti do sad.