{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cyber nasilnik sudski nalog primio putem Facebooka

S
20.10.2010. u 09:43
0
0
Cyber nasilnik sudski nalog primio putem Facebooka
0
Cyber nasilnik sudski nalog primio putem Facebooka
Australijska policija uručila je sudski nalog navodnom "cyber nasilniku" putem društvene mreže Facebook, izjavili su danas zvaničnici, navodeći da je to prvi slučaj u toj zemlji.
Policija australijske države Victoria dobila je sudsko odobrenje da putem Facebooka uruči nalog nakon što im to nije pošlo za rukom lično, telefonskim putem ili poštom.

Korisnik kojem je uručen nalog, optužen je, između ostalog za upotrebu te stranice da maltretira, ponižava i prijeti drugoj osobi i policija je saopštila da je skenirala sve sudske dokumente i posala mu ih internetom.

U saopštenju se ističe da je uz dokumente poslan i videosnimak na kojem je nalog pročitan na način kao da mu se direktno obraća.

"On je izjavio da je shvatio ozbiljnost naloga, da ga je pročitao kao i poslane dokumente. Saglasio se da će sarađivati i izbrisati svoj profil na Facebooku", ističe se u saopštenju policije.

Tokom 2008. godine australijski advokat dobio je pravo da uruči pravne dokumente putem Facebooka, dok je iste te godine sud u Sydneyu omogućio advokatima da ragbisti Sonnyju Billu Williamsu pošalju sudski poziv putem tekstualne poruke na mobilnom telefonu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: