|

"Čudovište iz Loch Nessa postoji, vidio sam ga dva puta"

"Čudovište iz Loch Nessa postoji, vidio sam ga dva puta"
0
S
Sarajevo-x.com
13.12.2010. u 20:59
27
komentara
0

dijeljenja
"Čudovište iz Loch Nessa postoji, vidio sam ga dva puta"
Penzionisani policijski detektiv Simon Dinsdale iz Essexa u Engleskoj tvrdi da je dva puta vidio čudovište iz Loch Nessa. Također, tvrdi da je snimak nemani kojeg je načinio njegov otac prije 50 godina autentičan.
Otac nekadašnjeg detektiva, Tim Dinsdale, načinio je najpoznatiju fotografiju čudovišta iz Loch Nessa, a prije 50 godina i dvominutni film.

Upravo fotografija iz 1960. godine, onima koji vjeruju, predstavlja najznačajniji dokaz o postojanju čudovišta, objavio je Daily Telegraph.

Drugih dokaza o postojanju čudovišta nema. Posljednjih godina uložena su velika sredstva i najmodernija tehnologija, ne bi li se otkrila neman iz jezera u sjevernoj Škotskoj, ali bez rezultata.

Ipak, bivši detektiv tvrdi da Nessie postoji i odlučan je da u to uvjeri i javnost. U nedavnom intervjuu za BBC istakao je kako je snimak koji je njegov otac načinio autentičan i trudit će se da to i dokaže.

"Stajao sam metar od obale i vidio crvenkasto-smeđe biće. Na lijevoj strani imalo je mrlju koju sam jasno mogao vidjeti", prisjetio se Dinsdalem.

Inače, bivši detektiv je gotovo cijelu svoju karijeru proveo prikupljajući dokaze o postojanju čudovišta. Također, radio je i na slučaju serijskog ubice Steveija Wrighta.

"Pregledao sam sve dokaze i mogu reći da je velika vjerovatnoća da u jezeru živi ogromna neman", kazao je penzionisani detektiv čiji je otac bio predvodnik ekspedicija koje su tragale za čudovištem iz Loch Nessa, a uz to je napisao i nekoliko knjiga na tu temu.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...