Nevjerovatna fotografija
0

Čudovišni oblak u potjeri za avionom

Sarajevo-x.com
Na ovoj neobičnoj i nevjerovatnoj fotografiji možete vidjeti putnički avion u bjegu ispred ogromnog olujnog oblaka koju me je bio za repom.

U nekoliko navrata oblak je sustigao i "progutao" avion u nevjerovatnoj potjeri na nebu iznad američke savezne države Montane.

Ovaj momenat je zabilježio Doug Roane, doktor i poluprofesionalni fotograf, koja se slučajno zadesio u blizini prilikom povratka kući sa prvog rođenadana unuka.

Četrdesetšestogodišnji doktor je bježao od oluje kada je ugledao potjeru na nebu.

"Zaustavio sam se pored puta i vidio da se oluja pogoršava. Izašao sam iz vozila da bih napravio nekoliko snimaka", rekao je doktor. On je rekao da se avion iznanada pojavio dok je Roane fotografisao.

"Aerodrom je bio udaljen samo nekoliko kilometara, ali je izgledalo da je avion u stalnoj borbi sa olujom", rekao je doktor. Svjedok neobičnog prizora je rekao da je zaista izgledalo kao da oblak juri avion.

"Oduvijek sam volio snimati fotografije na otvorenom koje će ljudima pružiti doživljaj kao da su na mjestu događaja, ali ne vjerujem da će iko poželjeti da bude u blizini ovoga. Nikada nisam vidio ništa slično", rekao je Doug, prenosi njegove riječi "Daily Mail".