Nevjerovatan slučaj
0

"Čudo od žene" preživjela udarac granatom u lice

Sarajevo-x.com
Meksikanka Karla Flores pogođena je u glavu granatom, dok je na ulici prodavala morske plodove u mjestu Culican u državi Sinaloa.

Majka troje djece koju već nazivaju "čudom od žene" nije bila ni svjesna šta joj se desilo dok nije prevezena u bolnicu.

Izjavila je da je čula jak prasak i da ju je nešto udarilo, poslije čega je izgubila svijest. No, kada se probudila u Općoj bolnici u Culicanu mislila je da je pogođena kamenom ili stijenom.

"Doktor me je pitao šta ti se desilo, a ja sam rekla da mislim da me je pogodio kamen. Nakon pregleda otkrili su da se radi o nekoj vrsti projektila, ali nisu znali tačno šta je to", rekla je Flores, prenosi Daily Mail.

Međutim, rendgenski skener je pokazao da se ne radi o kamenu, već o pravoj granati!

Utvrđeno je da je granata ispaljena sa pravog bacača, ali da na sreću nije eksplodirala na njenom licu.

U bolnici je odmah proglašena vanredna situacija, Karla je izolovana, a osoblje i pacijenti evakuisani.

No, nastao je problem. Većina ljekara nije željela da je operiše. Ipak, operacija je obavljena. Prijavila su se četiri volontera, vrhunska ljekara, a pri operaciji su pomogli i meksički vojni stručnjaci.

Flores je ostala bez većine zuba, lice joj je deformisano, a ljekari su saopćili da su potrebne još najmanje tri godine kako bi operacijama njeno lice vratili u normalno stanje.