{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čudesna beba u Engleskoj potpuno ozdravila

F
28.2.2007. u 18:30
0
0
Čudesna beba u Engleskoj potpuno ozdravila
0
Čudesna beba u Engleskoj potpuno ozdravila
Beba koja je proglašena mrtvom nakon srčanog udara vratila se u život 30 minuta kasnije nakon što je ležala na rukama svojih ožalošćenih roditelja.
Medicinsko osoblje u općoj dječijoj bolnici u Leedsu uzaludno je pokušavalo reanimirati dvije sedmice starog Woodyja Landera.

On je predan roditeljima Jonu i Karen Lander kako bi se mogli zauvijek oprostiti s njim, javio je BBC.

Nakon pola sata par je čuo kako dječak kašlje i liječnici su ponovo pokrenuli njegovo srce. Sada je 14 mjeseci star Woody potpuno zdravo dijete.

Lander (34), civilni službenik iz Farsleya u Leedsu, putovao je sa svojom 32-godišnjom suprugom ka domu njenih roditelja u Norfolku u decembru 2005. godine kada su primijetili da im je dijeto poblijedjelo i ohladilo se.

Woody je hitno prebačen u odjeljenje za hitne slučajeve u općoj dječijoj bolnici u Leedsu, gdje je doživio srčani udar. Kasnije je ustanovljeno da mu je bila blokirana aorta.

"Bili smo prestravljeni. Nakon što je prošla cijela vječnost vječnost u iščekivanju, ljekar je došao i rekao nam: učinili smo sve što smo mogli", izjavio je Lander.

"Oni su došli do prijelomnog momenta oživljavanja i rekli su 'to je to' i predali su nam Woodyja da se oprostimo od njega. Oni su počeli izvlačiti cijevi i tada se počeo meškoljiti. Uspjeli su ponovo pokrenuti njegovo srce i vratili su ga u život pred našim očima", kazao je.

Snimci mozga pokazali su da nije bilo trajnih oštećenja i Lendersovima je rečeno kako njihov sin može očekivati da vodi potpun i aktivan život.

"Još ne znamo šta se desilo. To je upravo bilo malo čudo. Liječnici su rekli da nikada nisu čuli ni za koga ko se vratio u život nakon 30 minuta očigledne beživotnosti. Ljudi u bolnici, međutim, bili su nevjerovatni i učinili su da se čudo dogodi", kazao je Lenders.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: