{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Čudan oblak iznad Moskve

S
10.10.2009. u 20:40
0
29
Čudan oblak iznad Moskve
0
Čudan oblak iznad Moskve
Iznad glavnog ruskog grada slučajni prolaznik snimio je neuobičajenu pojavu na nebu. Okrugli, svijetleći oblak lebdio je iznad Moskve.
Slučajni prolaznici koji su na nebu iznad Moskve ugledali okrugli svijetleći oblak bili su zapanjeni. Čitava scena pomalo je podsjećala na naučnofantastični film 'Dan nezavisnosti'.

No, odbačene su bilo kakve teorije da se radi o nečemu nadnaravnom.

"Ovih dana kroz Moskvu prolazi nekoliko atmosferskih fronti, a bilo je i strujanja hladnog arktičkog zraka dok je sunce dolazilo sa Zapada i vjerovatno se zbog toga na nebu i pojavio taj 'čudni' oblak", kazao je portparol Gradske vremenske prognoze, dodajući da se radi o optičkoj varci koja u svakom slučaju izgleda veoma impresivno.

"Ukoliko svakodnevno posmatrate oblake možete primijetiti i druge zapanjujuće stvari. Isti oblaci mogu sasvim drugačije izgledati ukoliko se posmatraju s nekog drugog mjesta", kazao je moskovski meteorolog.

Za pojavu ovog 'čudnog' oblaka pojedini ekolozi okrivili su onečišćenje vazduha, ali vremenski prognostičari su odbacili takve teorije.

"Oblak koji se pojavio na nebu nema nikakve veze sa industrijskim emisijama, jer one ne mogu proizvesti takav učinak", saopštili su prognostičari.

Pogledajte video na kojem se vidi neuobičajena pojava na moskovskom nebu.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: