{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crno-bijeli Teletubbiesi djeluju poput horor filma

22.10.2015. u 22:34
3
14
Crno-bijeli Teletubbiesi djeluju poput horor filma
3
 
Video crno-bijelih Teletubbiesa na YouTubeu je pregledan skoro tri miliona puta, a mnogi kažu kako ih podsjeća na horor film.
Neki kažu kako im ovaj video izgleda poput snimka nekog bizarnog kulta ili pak kao "najmetalskiji" cover albuma u 2015. godini, dok ga je muzički magazin Vanyaland uporedio sa bizarnim videom benda Joy Division za pjesmu "Atmosphere".

Teletubbies je BBC-jeva dječija televizijska emisija, posebno prilagođena za bebe i predškolsku djecu. Iako je serija rađena za djecu između prve i četvrte godine života, postala je svojevrsni kult i kod starijih generacija.

Serija prikazuje četiri Teletubbie lika u četiri boje - Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa i Po žive u svom futurističkom domu ("Tubbytronic superdom") u idiličnom krajoliku prepunom neobičnog pričljivog cvijeća i zvučnih truba nalik periskopima.

Jedina prirodna fauna u čitavoj seriji jesu zečevi (iako se kroz gotovo čitavu seriju može čuti glasanje ptica, pogotovo glasanje crnoglave grmuše i carića). Klima u svijetu Teletubbiesa sunčana je i ugodna, izuzev povremenih nemirnih dana s kišom i kišnim lokvama, te snijegom tokom božićnog razdoblja.

Teletubbiese igraju glumci odjeveni u punjene velike kostime.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: