Tajvan
0

Čovjek slomljenog srca ušao u hladnjaču mrtvačnice

Sarajevo-x.com
Jedan muškarac iz Tajvana, koji nije mogao preboljeti smrt djevojke, popeo se u hladnjaču mrtvačnice kako bi bio sa mrtvom djevojkom. Iz hladnjače je izvučen pola sata kasnije, izvijestili su mediji.

Četrdesetjednogodišnji muškarac je otkriven nakon što su radnici otkrili neuobičajeno visoku temperature u hladnjači i shvatili da vratašca nisu bila dobro pričvršćena.

“Upraviteljica mrtvačnice je otvorila vratašca, vidjela dvoje ljudi kako leže unutra, uplašila se, vrisnula, a onda je čak i zaplakala”, izvještava Liberty Times. “Njeno stanje se dugo vremena nije stabilizovalo”, navodi medij.

Muškarac je uzeo drogu prije nego što je ušao u hladnjaču kako bi ubrzao ono što je izgledalo kao pokušaj samoubistva, navodi se u lokalnim novinama. Dalje se ističe da je njegova djevojka, nekoliko dana prije, umrla od prekomjernog doziranja tabletama za spavanje.

Mrtvačnica će pooštriti sigurnosne mjere kako bi osigurala da porodica i ostali koji dođu da identificiraju tijela ne ostaju predugo, izjavio je Chang Lung-ching iz mrtvačnice.