Uz pomoć DNK
0

Čovjek pronašao roditelje 33 godine nakon što je napušten u WC-u aerodoroma Gatwick

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Steve Hydes riješio je tajnu uz pomoć DNK analize, tri desetljeća nakon što su ga roditelji kao bebu ostavili na aerodromu Gatwick.

Sve se izdešavalo daleke 1986. godine, kada je Hydes imao samo deset dana. Pronađen je zamotan u deku u ženskom toaletu. Hydes je proveo 15 godina u potrazi za svojom porodicom i sada, nakon što su genetičari testirali uzorke DNA, otkrio je ko su mu roditelji.

Nažalost majka mu je preminula, ali je njegov otac još uvijek živ, piše Sky News.

Nakon što je uspostavio kontakt sa svojim ocem Hydes je otkrio da ima braću i sestre koji nisu znali da postoji.

"Moram s vama podijeliti sretne vijesti. Nakon 15 godina pretraživanja, sretan sam što sam uz naporan rad genetičara Cece Moorea i Helen Riding uspio naći svoje roditelje. Nažalost, moja mama je umrla pa nikada neću tačno saznati zbog čega me je ostavila", napisao je 33-godišnji Hydes na Facebooku.

Inače, Hyde je godinama putem novinskih članaka pokušavao naći porodicu. Dodao je da je ovo prilično osjetljivo pitanje za sve ukućane, te se zahvalio svim ljudima koji su mu pomagali svih tih godina.

"Više ljudi je testirano svaki dan i nadam se da će ova moja priča pomoći u podizanju svijesti i sprečavanju napuštanja drugih beba", napisao je Hydes. Tridesetrogodišnjak nijeimao ružna osjećanja prema roditeljima a želio je pronaći svoju porodicu kako bimogao saznati više o svojoj porodici i priču podijeliti sa svojom djecom.

Nakon što je napušten, Hydes je smješten u udomiteljsku porodicu, a nakon toga ga je usvojila porodica u kojoj je odrastao s tri sestre.