Neobično prijateljstvo - video
0

Čovjek koji bez straha pliva s lavovima

Sarajevo-x.com
Zoolog i veliki ljubitelj životinja Kevin Richardson bez straha provodi dane uz neke od najopasnijih zvijeri iz životinjskog svijeta, piše Daily Mail.

Sa svojim jedinstvenim metodama, 34-godišnji Kevin Richardson sprijateljio se sa inače veoma opasnim životinjama, te s njima jede, igra se, a bez straha i zaspe u blizini lavova.

Na rijeci Crocodile koja se nalazi u južnoafričkim planinama Magaliesburg, Kevin Richardson uživa u kupanju s 185 kilograma teškom lavicom Meg.

'Na plivanje smo došli jer Meg to obožava. Mislim da me životinje vole jer im ispunjavam sve želje. One koje vole plivati, vodim na plivanje, a one koje vole ležati u hladu, ostavim da leže', kaže hrabri zoolog.

Kevin, koji je snimio niz dokumentaraca, a upravo je završio novi film o bijelim lavovima, kaže da je njegov cilj da podigne ljudsku svijest o istrebljivanju ove životinjske vrste.

Prije 15 godina broj lavova u divljini iznosio je oko 350.000, dok danas taj broj iznosi tek oko 25-30 hiljada.

'Životinje me nekad i povrijede ali to je slučajno, u igri. Meg me nekad zakači kandžama ali nenamjerno. U vodi se ponaša kao i drugi ljubimci, naprimjer psi, razigrana je i obožava plivati', dodaje Richardson.

Pogledajte video na kojem se Kevin igra i pliva s lavovima: