|

Čokoladni neredi u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci: Čokolade i za djecu ugroženu poplavama

Čokoladni neredi u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci: Čokolade i za djecu ugroženu poplavama
34
Klix.ba
22.7.2014. u 08:31
18
komentara
34

dijeljenja
Čokoladni neredi u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci: Čokolade i za djecu ugroženu poplavama Foto: Facebook
Slatko druženje, događaj pod nazviom "Čokoladni neredi" održava se već treću godinu, sa ciljem isticanja sličnosti svih građana Mostara, ali i šire.
Čokoladni neredi 2014. će u petak, 25. jula 2014, pokazati koliko nam zapravo jedna banalna sličnost može popraviti raspoloženje barem na jedan dan.

S početkom u 20 sati na Španskom trgu u Mostaru, na Trgu djece Sarajeva i u parku Petar Kočić u Banjoj Luci, skupit će se ljubitelji čokolade i druženja koji neće slati poruke i držati govore već uživati u malim životnim zadovoljstvima kojih nam u današnje vrijeme nedostaje, najavili su organizatori.

Ideja "Čokoladnih nereda 2014." je da svaka osoba sa sobom ponese dvije čokolade. Jednu koju će dijeliti sa okupljenom ekipom i drugom, koju će donirati za "malu raju" sa područja koja su najteže pogođena nedavnim poplavama.

Skupljanje doniranih čokolada će se organizirati u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu, ali u duhu "Čokoladnih nereda", organizatori pozivaju sva mjesta i gradove u BiH i regiji da budu dio događaja kroz spontana okupljanja u isto vrijeme.

"Kako bi bi ova malena sličnost sviju nas postala što očiglednija, pozivamo vas da sve svoje čokoladne fotografije objavljujete javno na Facebook sa oznakom #cokoneredi. Ako niste u prilici fizički sudjelovati u Čokoladnim neredima, objavljujte svoje fotografije s omiljenim čokoladama. A ako mislite da će se ideja svidjeti i vašim prijateljima iz inozemstva pozovite ih da i oni sudjeluju uz oznaku #chocolution. Proteklih godina su nam stizale fotografija sa svih kontinenata i iskreno se nadamo da ćemo ove godine nadmašiti broj sudionika iz čitavog svijeta. Sve novosti i razvoj događaja pratite ovdje na Facebook stranici", poručuju Mostarci putem Facebook stranice.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...