Zanimljivosti
0

Chavez mijenja vrijeme u Venecueli

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik Venecuele Hugo Chavez, svojim je građanima uputio neobičan zahtjev. Naime, predsjednik Chavez želi da se vrijeme vrati unatrag i to za pola sata, a naređenje se mora izvršiti brzo – do narednog ponedjeljka.

"Ne zanima me što će mnogi reći da sam lud, ali novo vrijeme će nastupiti, a oni neka me nazivaju kako god hoće. Nisam ja kriv. Dobio sam savjet o vraćanju vremena unatrag i ideja mi se, moram priznati, mnogo dopala“, objasnio je Chavez u svojoj sedmičnoj televizijskoj emisiji, a prenosi Reuters.

Chavez je pojasnio da će vraćanje vremena učiniti da djeca koja idu u školu, ustanu kada svane, a ne prije izlaska sunca.

U svojoj emisiji Chavez je ugostio i svoga brata, ministra obrazovanja kako bi zajedno objasnili građanstvu zašto žele unazad vratiti vrijeme. No, prilikom objašnjenja, Chavez je gledaocima kazao da u nedjelju u ponoć sat pomjere za pola sata naprijed umjesto unatrag.

Uprkos brojnim kritikama zbog naređenja da se pomjeri vrijeme, Chavez je kazao da one nisu opravdane jer nema razloga da se cijeli svijet organizuje na osnovu vremena koje je postavila "imperijalistička vladavina SAD-a“.

Promjenom vremena Venecuela će se naći u vlastitoj vremenskoj zoni.