Zanimljivosti
28

Četverogodišnji Spider-Boy preskače visoke ograde i izlazi kroz prozor

Klix.ba
Četverogodišnji Jayden Hughes dobio je nadimak Spider-Boy jer je sposoban da se popne, spusti ili preskoči bilo kakvu prepreku mnogo veću od njega. Ovaj mali super heroj nema straha, a njegova vječita misija je doći do bakine kuće koja živi dvije ulice dalje u Stokeu.

Nadimak je dobio nakon što su mu roditelji kupili kostim Spider-Mana za rođendan a on pobjegao 16 puta iz kuće baki u posljednjih šest mjeseci. Svaki put su ga pronašli u bakinoj kući dok kako jede kolače.

No, stvari postale suviše ozbiljne i majka Emma je zamolila gradsko vijeće da joj dozvoli da postavi veću ogradu u dvorištu kako bi ga zadržala. Vijeće joj je dozvolilo no ni ta ograda nije zaustavila malog Jaydena. Emma sada planira podnijeti molbu za podizanje ograde u obliku drvene ploče za koju se nada da Spider-Boy neće moći preći.

"Jayden je mali teror. On se doslovno može popeti na sve. Uradit će sve da dođe do svoje bake. Pobjegao je 16 puta i to me prestravljuje. Penje se po ivici prozora i izađe van. Već je pao s ograde dva puta i strah me je da će slomiti kost ili izaći na glavnu cestu kada bude bježao", rekla je Emma i dodala kako je on suviše mali da bi razumio opasnost jer misli da je Spider-Man i to mu je veoma zabavno.