|

Četverogodišnji dječak ima IQ jednak Einsteinovom, Gatesovom i Hawkingovom

Četverogodišnji dječak ima IQ jednak Einsteinovom, Gatesovom i Hawkingovom
207
Klix.ba
13.12.2013. u 15:50
62
komentara
207

dijeljenja
Četverogodišnji dječak ima IQ jednak Einsteinovom, Gatesovom i Hawkingovom Sherwyn Sarabi
Britansko čudo od djeteta Sherwyn Sarabi sa tri godine je postao član Mense, a sada, godinu dana kasnije, ostvario je još jedan značajan rekord, budući da ima isti IQ kao Albert Einstein, Bill Gates i Stephen Hawking - 160.
Psiholog koji je testirao dječaka ustanovio je da ima superioran nivo inteligencije. Njegov stepen inteligencije je samo jedno od dostignuća ovog dječaka, koji je još ranije skrenuo pažnju na sebe nakon što je progovorio prve riječi kada je imao samo deset mjeseci, da bi sa 20 mjeseci već normalno sudjelovao u razgovoru, što je zadivilo njegove roditelje i ljekare.

Sada je Sherwyn na mentalnoj dobi od osam godina i devet mjeseci, što je više nego dvostruko u odnosu na njegove stvarne godine, te se i školuje na tom nivou, prenosi Daily Mail.

Stručnjaci koji prate razvoj dječaka ističu kako on ima nevjerovatno razvijene talente ali i vokabular te puno bolje socijalne vještine u odnosu i na dosta stariju djecu.

I tako dok većina 4-godišnjaka uživa igrajući se i u bezbrižnom djetinjstvu, Sherwyn je već krenuo u školu i usvaja nova znanja. Njegovi roditelji ističu da je on vrlo sretno dijete i da mnogo voli razgovarati, te da je mnogo radoznao. Već je pročitao više od 190 knjiga, a enciklopedije su mu omiljeno štivo jer uživa u učenju novih stvari.
Prijavi grešku


Komentari (62)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...