{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Četverogodišnjak pravovremenom reakcijom spasio život svojoj majci

Klix.ba
24.3.2017. u 11:08
10
18
Četverogodišnjak pravovremenom reakcijom spasio život svojoj majci
10
Četverogodišnjak pravovremenom reakcijom spasio život svojoj majci
Četverogodišnji Roman iz Velike Britanije spasio je život svojoj majci koristeći aplikaciju Siri, ličnu pomoćnicu koja pomaže korisnicima, koja ga je spojila s hitnom službom.
U saopćenju londonske policije navedeno je da se četverogodišnji Roman 7. marta igrao s mlađom braćom u kući, a onda je primijetio da njegova majka leži na podu. Prišao joj je i dozivao je, ali ona nije reagovala. Kada je shvatio da joj je potrebna pomoć Roman je uzeo njen iPhone, otključao ga pritiskom palca na telefon i koristio Siri aplikaciju za pomoć pri pozivu hitne službe, piše DailyMail.

Nakon toga je stupio u kontakt s operaterom koji ga je pitao za adresu. Policija i hitna pomoć bili su na mjestu događaja nakon trinaest minuta. Bolničari su ženi u nesvijesti pružili prvi pomoć, a nakon što je došla svijesti prebačena je u bolnicu.

Policija je objavila i audiozapis razgovora s četverogodišnjim Romanom u cilju ukazivanja na važnost učenja djece o postupcima u hitnim slučajevima.

"Veoma je bitno da vaše dijete zna koja mu je kućna adresa i kako da pozove policiju ili hitnu službu u hitnim situacijama", rekao je glavni inspektor Ade Adelekan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: