Zanimljivosti
171

Češki golman pijan branio na hokejaškoj utakmici

Klix.ba
Snimak češkog golmana koji je u pijanom stanju jedva održavao ravnotežu na ledu tokom hokejaške utakmice postao je veoma popularan na internetu.

Dvadesetčetverogodišnji hokejaš Roman Kaspar iz grada Klasterce nad Ohri u Češkoj je branio u pijanom stanju tokom utakmice za svoj klub HC Klasterce, a snimio ga je neko iz publike te snimak objavio na YouTubeu. Video je postao veoma popularan, a pregledalo ga je više od 1,2 miliona korisnika.

Lokalni mediji su saopćili da je Kaspar priznao da je popio osam čašica ruma i dvije krigle piva. Iako je teško održavao ravnotežu, njegov je tim pobijedio rivale Karlovy Vary rezultatom 8:5.

"Sjećam se da sam pio i bio uzbuđen zbog utakmice koju smo pobijedili. Sljedeća stvar koje se sjećam je fotografisanje nakon utakmice. Ne mogu biti nezadovoljan jer sam odbranio nekoliko udaraca", izjavio je Kaspar.

Dodao je da mu je piće vjerovatno pomoglo da se opusti i bolje odigra, ali oni koji su gledali utakmicu s tribina kažu da je imao mnogo sreće, jer je stajao na pravom mjestu u pravo vrijeme.