Trg bana Jelačića
1

Cappuccino od 2.000 litara za Guinnessov rekord u Zagrebu

FENA
Trg bana Jelačića u Zagrebu
Trg bana Jelačića u Zagrebu
Na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Jelačića, danas je održana manifestacija obaranja Guinnessovog rekorda pripremanja najvećeg cappuccina od 2.000 litara u organizaciji tvrtke Julius Meinl, a ta je tvrtka tim povodom donirala 20.000 kuna Centru za rehabilitaciju djece s teškim oštećenjima "Mali dom".

"Obaranje rekorda je u povodu 150 godina od utemeljenja tvrtke Julius Meinl i imamo sve dozvole Guinnssovog suca koji će verificirati ovaj rekord u kojem sudjeluju brojni građani iz cijele zemlje", rekao je Branko Crnogorac iz Julius Meinela. Dodao je da je to zapravo prvo postavljajnje rekorda jer takav rekord dosad nije postojao.

Današnjem skupu pridružio se, između ostalih javnih osoba i predsjednik zagrebačke gradske skupštine Davor Bernardić koji je naglasio da je tvrtka Julius Meinkl donirala 20.000 kuna Centru za rehabilitaciju djece s teškim oštećenjima . To je najbitniji dio ove priče da oni koji zarađuju dio novca daju onima kojima je potrebno, dodao je pohvalivši potez te tvrtke, istaknuvši da je riječ o društveno odgovornom ponašanju.

Inače na glavnog gradskom trgu organiziran je prigodni program tokom obaranja Guinnessovog rekorda na kojemu su unatoč kišnom vremenu sudjelovali građani, gosti i turisti.