Dubai
0

Britanski par ide u zatvor zbog poljupca u restoranu

Sarajevo-x.com
Britanski par koji je već zatvoren jer se javno poljubio u jednom restoranu u Dubaiju, tu će i ostati nakon što im nije odobrena žalba na presudu, javlja BBC. Ayman Najafi i Charlotte Adams su osuđeni da provedu mjesec dana u zatvoru, nakon čega će biti deportovani ali i kažnjeni sa 225 eura jer su pili alkohol.

Par je uhvaćen u novembru prošle godine nakon što ih je jedna žena optužila da su prekršili striktne zakone o pristojnosti ljubeći se u usta u jednom restoranu.

Par je najavio da će uložiti i drugu žalbu protiv presude suda.

Najafi je izjavio da je jedva poljubio Adamsovu u obraz, ali je BBC-ijev izvještač kazao da je sudija brzo odbacio žalbu rekavši da stoji iza prvobitne presude.

Najafi je radio kao uposlenik marketing kompanije Hay Group u Dubaiju već 18 mjeseci.

38-godišnja majka koja ih je navodno vidjela da se ljube, uložila je žalbu u kojoj je navela da je bila uvrijeđena njihovim ponašanjem u Jumeirah Beach Residenceu gdje je večerala sa svojom kćerkom.

Ovaj slučaj je jedan od posljenjih u nizu incidenata tokom posljednjih godina gdje su zapadnjaci prekršili striktne zakone Dubaija, koji se odnose na pristojno ponašanje u javnosti.