Nesvakidašnja odluka
0

Britanka živi sa bivšim i sadašnjim suprugom

Sarajevo-x.com
Trudeći se da 'spoje kraj s krajem' i izađu iz finansijskih dugova Nicole Thompson-Arce i njen suprug Mathew Arce odlučili su se preseliti u stan Nicoleinog bivšeg supruga i živjeti zajedno s njim. Sada ovaj trojac iz Omahe zajedno odgaja dvije maloljetne kćeri iz prvog Nicoleinog braka.

Ovakve stvari se zaista rijetko dešavaju i izazivaju čuđenje ljudi, a toga su svjesni i Nicole i njen sadašnji, a i bivši suprug Craig Thompson, javlja CNN.

Opet, možda ovo ne bi bilo toliko neuobičajeno da Nicole i Craig nisu 2005. godine prošli kroz mukotrpnu razvodnu parnicu u kojoj su se borili nad starateljstvom djece.

No, nakon razvoda, prema riječima Nicole, ona i njen suprug su ostali u dobrim odnosima.

U julu protekle godine Nicole Thompson-Arce se udala za 22. godine mlađeg Mathewa Arcea, ali ubrzo nakon vjenčanja Mathew je dobio otkaz na poslu i ovaj par je zapao u finansijske probleme.

Nisu imali novca da plate najam stana, a dug na kreditnim karticama je svakoga dana bivao sve veći. Zbog toga se ovaj par odlučio preseliti kod Nicoleinog bivšeg supruga Craiga Thompson.

"Znao sam da su upali u finansijske poteškoće, zato sam im i predložio da dosele u moj stan. Na taj način ću, također, imati priliku da viđam svoje kćerke svakodnevno", kazao je Craig, koji je inače zaposlen u jednoj pekari u Omahi.

Dakle, osim uštede selidba kod Nicoleinog bivšeg supruga im je donijela i brojne druge pogodnosti.

Kćerke Nicole i Craiga, sedmogodišnja Victoria i šestogodišnja Caitlyn će ponovo živjeti u jednom domu i neće morati svaki vikend odlaziti kod jednog ili drugog roditelja.

A, bivši i sadašnji Nicolein suprug su već postali dobri prijatelji. Imaju sličan smisao za humor i često zajedno rade sitne opravke u kući.

"Kada kažem da živim sa bivšom ženom i njenim suprugom ljudi me zaistozačuđeno gledaju", kazao je Craig kroz smijeh, dodajući da je to za njih posve normalna stvar.

Savjet ovog trojca jeste da bi svi bračni parovi nakon razvoda trebali ostati u dobrom odnosu kao što su Nicole i Craig, prvenstveno radi odgoja djece.

"Nicole i Mathew često pripremaju romantičnu večeru u spavaćoj sobi, ali niko im ne smeta, ja imam svoju sobu i to mi je dovoljno", kazao je Craig dodajući da će i on kada pronađe svoju partnericu, zajedno s njom živjeti u tom stanu.

"Potrebno je samo razumijevanje i to je sve. Još uvijek se ne planiram ženiti, ali kada pronađem partnericu i odlučim se na to, nadam se da njoj neće smetati ovakav način života", kazao je Thompson.