Nevjrovatna transformacija
0

FOTO / Britanka smršavila 74 kilograma za godinu dana

Klix.ba
Claire Alsop proglašena je ženom koja je najviše smršavila u 2012. godini. Ona je uspjela smršaviti čak 74 kilograma i sada ponosno pokazuje svoje vitko tijelo.
Tridesetjednogodišnja majka dvoje djece iz Rotherhama, Južni Yorkshire, težila je 138 kilograma. Višak kilograma joj je smetao, imala je brojne zdravstvene probleme i upravo zbog brige o svojoj i budućnosti svoje djece odlučila je pridružiti se Svjetskom klubu za mršavljenje (Slimming World) 2011. godine.

"Nisam imala ni punih 30 godina, a već sam imala brojne zdravstvene probleme. Uvijek sam voljela praviti kolače za svoju porodicu, ali ni to više nisam mogla jer su me noge i leđa boljeli nakon samo deset minuta stajanja. Zabrinula sam se, mislila sam na to da možda neću doživjeti da vidim svoju djecu kako odrastaju i znala sam da moram nešto učiniti", ispričala je Alsop za Daily Mail.

Probala je mnoge dijete, ali nisu pomagale. Zatim je odlučila pridružiti se Svjetskoj grupi za mršavljenje.

"Njihov program me oduševio. Mogla sam jesti sve što sam željela, a mršavila sam", kazala je majka dvoje djece, istaknuvši da se osjeća preporođeno otkako je smršavila te više učestvuje u društvenim događajima i nema osjećaj da je se njena djeca stide zbog težine.