Veličina L
1

Britanka smanjuje velike grudi kako bi tkivo donirala ženama oboljelim od raka dojke

S.H.P.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Dvadesetšestogodišnja Alice Whiskin iz Velike Britanije donijela je rigoroznu odluku da smanji svoje prevelike grudi i tkivo donira ženama oboljelim od raka dojke koje su bile na mastektomiji.

U posljednjih godinu dana Whiskin su grudi narasle s veličine H na L što je najveća veličina za grudnjak u Velikoj Britaniji. Najmanji broj grudnjaka je A a razlika između A i L veličine je čak 18 brojeva. Zbog toga joj je veoma teško naći grudnjak.

Od prevelikih grudi jako je bole leđa i smetaju joj dok obavlja bilo kakve poslove.

"Moje grudi su prevelike, bole me leđa, ne mogu hodati. Ograničena sam jer ne mogu obavljati ni osnovne poslove. Sve to utiče na moje psihičko zdravlje", kazala je Whiskin.

[FBPOST]https://www.facebook.com/photo.php? fbid=10156667063212756&set=ecnf.565407755&type=3&theater[/FBPOST]

Osim toga pokrenula je Facebooku stranicu za prikupljanje donacija za oboljele od raka dojke, a uz to je napisala da će tkivo donirati ženama oboljelima od raka.

Grudi će smanjiti za osam veličina, a operacija će trajati četiri sata. Naglasila je da će nakon operacije imati lažne bradavice te da neće moći dojiti bebu ukoliko se odluči da rodi još jedno dijete.

"Samo jedan darivatelj tkiva može pomoći do deset pacijentica. Život nije stvar onoga što imate i kako izgledate. Darovati svoje tkivo nekome i tako mu pomoći je nešto na što ću biti jako ponosna", kazala je.